СРБИЈА И СВЕТ: Из штампе је изашла нова књига Благоја С. Бабића

У овој књизи писац на првом месту одговара на питања: зашто Срби лако прихватају усељавање, напуштају своје земље и утапају се у друге народе; зашто и како је заустављено „привредно чудо“ Србије које је било равно јапанском.  У току једног века спољни и унутрашњи удари Србији су поништили око 100 година развоја. Заштита природних богатстава, поновна индустријализација и подизање домаћег предузетништва су битни услови да  Србија поново постане „земља наде“ и врати гравитациону моћ какву је имала у деветнаестом веку.

„Географија је највећи непријатељ Србије“.

Oнa судбину тече између Европе која се „смежурава“ и Азије која расте. Србија се налази пред избором: Европска унија, Евро-азијска економска унија или  „балканска Швајцарска“. За одолевање геополитичким притисцима нужна јој је геоекономска моћ, ослоњена на моћна домаћа предузећа, каква тек треба да изгради, и то у условима светске привреде у кризи условљеној исцрпљивањем „европске врсте развоја“, с изгледима да се борба за расподелу богатства преведе у борбу за расподелу оскудице. У завршном делу књиге дат је увид у искуства Азије у остваривању привредног успона какав не памти економска историја, с поукама спремнима да их користе.

Књизи су приложени списак објављених радова и животопис писца.

Књига има 388 страница, с тврдим повезом.

Издавачи: „Чигоја штампа“ и аутор, Београд 2020, телефони: 065-2885-328; 063-8925-233.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар