Почиње манифестација „Дани Српске у Србији“

  • Поштујући све препоруке и ограничења због пандемије вируса корона, Представништво Републике Српске у Србији своју овогодишњу манифестацију „Дани Српске у Србији“ организује и реализује као шест колажних тв емисија чије емитовање почиње данас (9. октобра 2020) у 21.00 на Радио-телевизији Републике Српске, а Радио-телевизија Србије ће на свом Другом програму прве емисије „Дана Српске у Србији2 емитовати 12, 13. и 14. октобра у 20 сати, а у данима потом емитовати пратеће музичко-забавне програме до краја 2020. године.

Премијерно и репризно шест колажних емисија од 9. до 15. октобра, а пратеће музичко-забавне програме до 30. октобра емитоваће и више од четрдесет регионалних и локалних телевизија у Србији.

У данашњој, првој колажној тв емисији манифестације „Дани Српске у Србији“, која је посвећена институцијалној сарадњи Србије и Српске, видјећемо и чути поруке поводом ове манифестације: патријарха српског г. Иринеја, Предсједнице Републике Српске госпође Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик, а разговори у студију биће са Златаном Клокићем, министром за европске интеграције и региналну сарадњу, и Млађеном Цицовићем, шефом Представништва Републике Српске у Србији.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ почела је 2013. године са само три програма у једном граду, Београду, да би прошле, 2019. године имала 23 програма у 26 извођења у градовима Србије од Суботице до Врања, од Вршца до Ужица. Основно опредјељење и задатак манифестације „Дани Српске у Србији“ – као што је био и претходних седам година по салама и трговима градова – тако и сада преко тв екрана, да грађанима Србије представи привреду, културу, науку, туризам и спорт Републике Српске, сачувани су и биће представљени кроз занимљиве нове тв рубрике. „Сарадња Српске и Србије“, „С једне на другу страну Дрине“, „Доживи Српску“, „Наше је боље“, „Вријеме је за позориште“, „Млади хероји“ и „Да ли сте знали о Српској“.

Извршна продукција свих шест колажних тв емисија манифестације „Дани Српске у Србији“ повјерена је РТРС-у, уз креативну подршку ЕТМ продукције.

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар