ЉУБИЊЕ: Три пута више новорођенчади него прошле године

  • У општини Љубиње је од почетка године до данас рођено 22 дјеце, што је три пута више у односу на исти период прошле године, када је рођено седам беба, речено је Срни у локалном Центру за социјални рад.

 

Према подацима Центра, у овој години 18 мајки, које су незапослене, оствариле су право на матерински додатак у износу од 405 КМ.

У Центру кажу да је од 22 новорођене дјеце у Љубињу, двоје дјеце рођено као треће дијете у породици, а једно као четврто и остварили су право на пронаталитетну накнаду од Владе Републике Српске у износу од 600, односно 450 КМ.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић рекао је Срни да радује чињеница да се у овој локалној заједници у првој половини године родило више дјеце него претходне године и истиче да то представља наду да ће ово херцеговачко мјесто опстати.

Крунић је истакао да општина Љубиње грантом из општинског буџета подржава Удружење вишечланих породица, те додао да су за породицу која је добила шесто дијете издвојили једнократну помоћ од 1.000 КМ, као и за породицу која је добила пето дијете 700 КМ.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. абвгдђежзијклљмнњопрстћуфхцџш Reply

    Лепа вест, честитке и живи и здрави били!

Оставите коментар