Промоција удружења “Херцеговина”: Гусле одјекивале Суботицом (видео)

  • По узору на земљаке из других средина у Бачком Душанову основано је завичајно удружење “Херцеговина”.

48

Фото: Суботица.цом
Видео: РТВ Војводина

Тим поводом у хотелу Патриа у Суботици на Сретење Господње одржана је прва приступна конвенција. У присуству више од 250 гостију (интересовање је било далеко веће, али многи нису могли доћи до карте) поред челних људи Суботице скупу су присуствовали и начелник општине Гацко Милан Радмиловић, начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић и начелник општине Источни Мостар Радован Палавестра.

Председник удружења Сретен Пиштало је истакао да је поред неговања традиционалних вредности Срба из Херцеговине, првенствени задатак удружења да допринесе квалитетнијем и бољем животу самих Херцеговаца.

У културном-уметничком делу програма који је водио увек надахнути Миливоје Бештић госте су забавили гуслари Бошко Вујачић и Славко Алексић, КУД “Младост” и певачко друштво “Мокрањац” из Београда, а посебан печат читавом догађају дала је глумица Ивана Жигон.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар