БЕОГРАД, 18. МАЈ 2019. ГОДИНЕ: Оснивачка скупштина удружења „Стара Херцеговина“

  •  У суботу 18. маја у 19 часова у Коктел сали хотела „Југославија“ биће одржана Свечана оснивачка скупштина завичајног удружења „Стара Херцеговина“.

 

Иницијатор и покретач овога удружења је Требињац Мирко Бутулија, недавно трагично настрадали директор АМСС, чији ће пут на реализацији пројеката и активности наставити његова супруга Маријана и брат Андрија.

Иначе,Удружење „Стара Херцеговина“ требало би да окупи друштва и организације овога типа са циљем очувања наше традиције и пружања хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија.

Свечаност поводом оснивања овога завичаног удружења окупиће велики број гостију са подручја некадашње Старе Херцеговине а који данас живе у Србији ,региону и иностранству,као и угледне појединце и црквене великодостојнике.

У културно-умјетничком дијелу програма поред пројекције филма о Старој Херцеговини присутни ће моћи видјети наступ КУД-а“Димитрије Котуровић“,гусларе из Школе гусала „Сандић“ и гуслара Марка Шћепановића,док ће традиционалну херцеговачку гангу извести чланови мушке пјевачке групе КУД-а „Сава Владиславић“ из Гацка.

Из Удружења „Стара Херцеговина“ позивају све заинтересоване да својим присуством увеличају ову свечану оснивачку скупштину а све додатне информације могуће је добити на број телефона 00381-63-228-188,особа за контакт Андрија Бутулија.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар