ПЈЕСНИЦИ СЕРГЕЈУ: У Љубињу одржани јубиларни 10. књижевни сусрети посвећени Сергеју Ћуку (ФОТО)

  • У организацији СПКД „Просвјета“ и Народне библиотеке „Др Љубо Михић“ у Љубињу је јубиларни десети пут одржана културна манифестација „Сергејеви књижевни сусрети“.

Фото. Радован Дангубић / ФБ Општина Љубиње

У градском парку, поред споменика посвећеном гласовитом љубињском пјеснику, окупио се велики број поштоваоца писане ријечи, а велику пажњу изазвала је и промоција збирке пјесама „Пјесници Сергеју“, у којој су објављене пјесме многих аутора посвећене Сергеју Ћуку.

Фото. Радован Дангубић / ФБ Општина Љубиње

Сергејев отац професор Ратомир Ћук је изјавио медијима да је веома поносан што је на једном мјесту успио сабрати оно што су аутори из разних крајева „из срца и љубави према Сергеју уплели у овај пјеснички вијенац“.

Фото. Радован Дангубић / ФБ Општина Љубиње

Да Сергејева поезија живи свједоче људи који су његове стихове могли да чују на разним меридијанима у разним приликама.

Фото. Радован Дангубић / ФБ Општина Љубиње

У склопу програма могла се чути и Сергејева култна пјесма „Рођен у камену“ уз звуке гитаре у извођењу Горана Дуке.

Фото. Радован Дангубић / ФБ Општина Љубиње

Сусретима, које су увеличали бројни гости из оближњих градова, али и иностранства, је присуствовао и начелник општине Љубиње Стево Драпић

У склопу Сергејевих књижевних сусрета у просторијама Библиотеке публикована је изложба слика академског сликара Јована Алексића из Билеће.

Фотографије Радована Дангубића – преузете  са ФБ странице Општине Љубиње

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар