Херцеговци из Новог Сада обрадовали српску дјецу у Мостару

  • Млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Новом Саду данас су у Мостару подијелили школске торбе и прибор за петнаест првачића из Мостара који ће похађати православну вјеронауку. Чланови Удружења Ивана Шиповац, Драгутин Ђурасовић, Мирко Опачић и Богдан Шиник дружили су се са најмлађима у Мостару и подијелили им поклоне.

Фото: Марко Вучинић

Старјешина Саборне цркве у Мостару Душко Kојић захвалио се омладини из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља из Новог Сада на вриједним поклонима за мостарске првачиће и за љубав коју показују за Мостар.

”Ове године у Мостару је 15 првачића који ће у мостарским школама похађати православну вјеронауку. Данас нису сви овдје, јер су на одморима, али ће им вјероучитељи уручити ове поклоне”, казао је Kојић.

Он је додао да су недавно пријатељи из Новог Сада за Просвјетину школу српског језика, историје и културе донијели материјале за радионицу, те изразио наду да ће Просвјетина школа у новој школској години бити богатија за 15 првачића.

Kојић је додао да дјеца из Просвјетине школе крајем августа иду на петодневну екскурзију у Београд, а да је једна група у јуну боравила на еколошком кампу у Сремској Митровици.

Предсједница омладине у Удружењу Срба Херцеговаца Ивана Шиповац казала је да ова акција већ постаје традиција.

”Прошле године смо организовали акцију за Берковиће и Kалиновик и обрадовали 17 ђака првака, а ове године смо се одлучили да то буде Мостар, да знају да их нисмо заборавили и да ми из Новог Сада мислимо на њих”, каже Шиповац.

текст: Топ Портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар