Оптужнице против пет лица у случају “Паповић”

  • Окружно јавно тужилаштво у Требињу подигло је оптужнице против пет лица у случају “Паповић”, потврђено је “Директу” у овом Тужилаштву.

Како су казали, оптужнице су подигнуте против лица чији су иницијали А.В, Д.Ћ, Њ.Р, Д.П и Р.О.

Све оптужнице су подигнуте у посљедњих неколико мјесеци. На осталим случајевима, увјеравају у Тужилаштву, се још ради.

Иако је полиција Тужилаштву достављала извјештаје за кривична дјела „превара у служби“, Тужилаштво је оптужнице у предмету „Паповић“ подигло за кривична дјела „фалсификовање исправе“.

Како незванично сазнајемо, оптужнице су подигнуте против Александра Вуковића и Данила Петровића, обојица из Требиња, те Драгана Ћеранића, Његослава Рајковића и Радована Окиљевића из Гацка.

У требињском Тужилаштву су навели да је 26 предмета повезано са случајем “Паповић”, од којих је један предмет просљеђен тужилаштву у Бањалуци које је за њега надлежно.

Подсјећамо, случај „Паповић“ актуелан је од фебруара 2018. године, када су припадници требињске полиције, због пријетњи тадашњем директору РиТЕ „Гацко“ Бошку Козомари, ухапсили пензионисаног професора ликовног Вукашина Вула Паповића.

Полиција је у више наврата надлежном тужилаштву достављала извјештаје против више лица која се сумњиче за кривично дјело “превара у служби”. Сумњиче се да су набављали фалсификоване рачуне за ноћење у хотелима, са подручја БиХ, Републике Црне Горе и Републике Србије, након чега су исте наплаћивали у предузећима гдје су запослени, употребљавајући их као праве.

Николија Бјелица Шкриван / Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар