Свједок у случају Ђерић: Ратковић ми је најавио убиство

  • Рајко Бован, свједок Специјалног тужилаштва РС, рекао је јуче на почетку суђења за убиство Марка Ђерића (24) из Требиња како је младића из аутоматске пушке убио Миљан Ратковић (29), који му је три дана прије најавио ликвидацију.

nn

 

Како је Бован, који је од Тужилаштва добио имунитет, испричао, Ратковић га је 23. маја прошле године звао телефоном и рекао му како је заједно са Даком Пикулом (29) планирао да убије Ђерића и тражио од њега помоћ.

„Тражио је да јавим кад Ђерић из клуба ‘Мерлот’ крене кући. Пристао сам зато што смо били пријатељи. Рекао ми је да када видим да Ђерић креће кући, пошаљем поруку: ‘Ок и ја идем кући'“, казао је он и додао како је поруку послао након што је примијетио како Ђерића нема на улазним вратима клуба.

Иначе, осим Пикуле и Ратковића, због убиства Ђерића оптужен је и Радован Андрић (19) због сакривања оружја којим је извршено убиство. Према оптужници, Пикула је наговорио Ратковића да усмрти Ђерића јер се с њим сукобио испред ноћног кула „Мерлот“ гдје је Ђерић радио као обезбјеђење.

Ратковић је на то пристао јер је и он желио да се освети Ђерићу с којим је такође имао сукоб. Андрић је послије убиства сакрио пушку, која још није пронађена. Ђерић је убијен испред своје зграде у требињском насељу Полице, а о чему је јуче причао и Слободан Ђерић, отац убијеног младића.

Он је рекао како му је син испричао да је имао сукоб с Пикулом, који му је најозбиљније пријетио.

„То вече сам спавао и пробудила ме пуцњава. Позвао сам Марка, али се није јављао. Истрчао сам испред зграде и затекао га у локви крви“, испричао је Слободан. Њему се током суђења обратио оптужени Андрић, који је рекао како нема везе са убиством, на шта је Слободан рекао како му не требају сажаљења и извињења.

Требало је да свједочи и Стефан Кнежевић, брат супруге оптуженог Пикуле, али му је позлило, па га је возило Хитне помоћи одвезло. Пикула је био шеф Кабинета Славка Вучуревића, градоначелника Требиња.

Извор: Независне Новине/ Д. Товиловић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар