Извјештај против шест лица због злочина над Србима на подручју Чапљине

  • Полицијска управа Требиње поднијела је данас извјештај Тужилаштву БиХ против шест лица због ратног злочина над српским цивилима на подручју Чапљине 1992. године.

Лица чији су иницијали М.К, З.В, Т.С, Т.Ј, С.Е. и Д.С. осумњичена су да су 7. јуна 1992. године, у својству припадника Хрватских одбрамбених снага /ХОС/, кршећи правила Међународног хуманитарног права за вријеме рата, извршила наређења ХОС-а, организовала и напала српске цивиле који су бјежали из Чапљине, потврђено је Срни у Полицијској управи Требиње.

– Они су тада у мјесту Муминовача, општина Чапљина, у јутарњим часовима рафалном паљбом убили четири српска цивила, а два ранили – кажу у овој полицијској управи.

Осумњени су истог дана у поподневним часовима ранили још два лица, наводе у полицији.

Извјештај Тужилаштву БиХ поднијело је Одјељење Полицијске управе Требиње за борбу против екстремизма, тероризма и истраге ратних злочина, радећи на прикупљању доказа с циљем документовања кривичних дјела злочин против човјечности и ратни злочин над цивилима.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар