СВЕТОСАВСКА НАГРАДА НЕВЕСИЊЦУ МИЛОВАНУ БРАТИЋУ

  • Министар просвjете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је у Влади Србије светосавске награде за 2020. годину. За постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања награђено је 29 појединаца и институција, a међу најбољима се нашао и један Невесињац, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу проф. др Милован Братић.

„За постигнуте изузетне у осигурању квалитета и промоцији високог образовања. Његовим доласком на мјесто декана факултет доспијева на позицију између 100. и 150. места на Шангајској листи. Досљедан у подршци унапређивању рада установе, кроз примјену савремених достигнућа, метода и технологија у образовно-васпитном и научно – истраживачком раду. Заслужан је за акредитовање студијских програма на даљину, што је било од велике помоћи током пандемије. Добитник је Ордена за вишегодишње залагање за очување и ширење православља“, пише у образложењу.

 

Милован Братић рођен је у Невесињу 1958. године. Средњу школу завршио је у Сарајеву. Дипломирао је на Филозофском факултету у Нишу, на Одсјеку за физичку културу 1989. године Магистарске студије завршава на Факултету физичке културе у Новом Саду. Диплому доктора наука стекао је на Факултету физичке културе у Београду 1997. године. Радио је као активни официр ЈНА од 1977. до 1991. године.

Објавио је преко 100 радова у научним и стручним часописима од којих су неки публиковани у престижним научним часописима. Aутор je пет уџбеника.

Има веома богату и успјешну каријеру у свијету спорта. Био је предсједник Џудо савеза Србије. Као шеф Стручног штаба учествовао је на првенствима Европе у Марибору, Букурешту, Београду и Бечу, као и на Свјетском првенству у Јапану 2010. године.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар