НОВИ ИЗВЈЕШТАЈ У СЛУЧАЈУ „ПАПОВИЋ“: Радник РиТЕ „Гацко“ осумњичен за доношење лажних рачуна

  • Радник Рудника и термоелектране „Гацко“ чији су иницијали Д.Д. осумњичен је за кривично дјело превара у служби, потврђено је за портал Требињелајв у Полицијској управи Требиње.

 

Против овог лица је предат извјештај Окружном јавном тужилаштву у нашем граду.

Према незваничним сазнањима, ово лице је осумњичено да је набављало лажне рачуне за спавања у хотелу, затим иста доносило у предузеће и наплаћивало их.

Осумњичен је да је рачуне набављао код требињског професора ликовне културе Вукашина Вула Паповића.

Требињска полиција је раније предала извјештаје тужилаштву против 25 лица. Међу њима, нашао се и високопозиционирани кадар билећког СНСД-а, некадашњи предсједник Скупштине општине Билећа, актуелни одборник у овој скупштини и финансијски директор ХЕТ-а Љубо Вуковић.

На листи осумњичених је и вископозиционирани члан требињског СНСД-а и правник у ХЕТ-у Маја Колак.

У требињском тужилаштву потврђено је да ниједна истрага у овом случају није обустављена.

Осим Вуковића, на листи оптужених нема више ниједног директора, иако је познато да су у аферу са фалсификованим рачунима умијешани и бројни садашњи и некадашњи први људи скоро свих електроенергетских предузећа у Херцеговини, те бивши народни посланици из наше регије који су на тај начин фалсификованим рачунима правдали лажна спавања и путовања.

На листи Паповићевих клијената налазе се актуелни министри у Влади Републике Српске, али против њих за сада нису поднесене кривичне пријаве.

Случај „Паповић“ актуелан је од фебруара 2018. године, када су припадници требињске полиције, због пријетњи тадашњем директору РиТЕ „Гацко“ Бошку Козомари, ухапсили пензионисаног професора ликовног Вукашина Вула Паповића.

Претресом његовог стана инспектори су дошли до занимљивих детаља, између осталог, открили су да се годинама уназад бавио фалсификовањем.

Случај је убрзо преузела Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске.

Паповић је, како је тада речено, уз лажне рачуне издавао и дипломе и путне налоге.

У Паповићевом стану, приликом претреса, пронађени су, између осталог, печат Електропривреде Републике Српске, Гимназије „Јован Дучић“, Средње техничке школе Требиње, те један црвени печат са натписом „М“, пет плавих печата „Јунајтед офис“ са натписима „Славија“, „Гарни“, „Бијељина“,“Нови Сад“…

ИЗВОР: ТРЕБИЊЕЛАЈВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар