Андрић, Пикула и Ратковић остају у притвору до завршетка оптужнице?

  •  Врховни суд Републике Српске продужио је за још три мјесеца притвор Радовану Андрићу (19) из Требиња, осумњиченом да је директни извршилац убиства требињског кик-боксера Марка Ђерића (24). За његове саученике Миљана Ратковића (29) и Даку Пикулу (29) затражено да остану још два мјесеца иза браве.

slikacitava.php_
„Глас Српске“ сазнаје да би у том року Специјално тужилаштво РС, које води истрагу, требало да подигне и оптужницу за ово монструозно убиство.
Приједлог продужења притвора за Пикулу и Ратковића јуче је разматрао бањалучки Окружни суд, али до закључења овог броја „Гласа Српске“ није донио одлуку.
Пикула који је означен као наручилац убиства је син судије Окружног суда у Требињу Милосава Пикуле и бивши шеф кабинета градоначелника Требиња Славка Вучуревића. Андрића тужилаштво терети за директног извршиоца убиства, док је Ратковић осумњичен као саучесник односно да је продао пушку којом је злочин почињен.
Због чињенице да је син судије, против Пикуле се поступак и води у бањалучком Окружном суду који му је раније и одредио једномјесечни притвор. Пикула је иначе правник по струци, а има положен и правосудни испит.
Према досадашњим резултатима истраге он је Андрића и Ратковића подстрекао да убију Ђерића јер је био љут на њега због наводног сукоба и свађе. Према незваничним информацијама Пикула се посвађао са Ђерићем неколико дана прије него што ће требињски кик-боксер бити убијен.
– Сукоб је избио испред ноћног клуба „Мерлот“ гдје је Ђерић радио као избацивач. Он није дозволио Пикули и његовој дјевојци да уђу у клуб. Наводно је том приликом одгурнуо и у груди ударио дјевојку. Тада је избила и туча између њих двојице. Након тог сукоба Пикула је данима причао да ће убити Ђерића – казао је извор близак истрази.
Додао је да је полиција истрагом дошла до сазнања да би Пикула заиста могао да буде умијешан у убиство.
Ђерић је убијен 24. маја око 3.20 часова у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице. Убица је, слеђа, према њему испалио више хитаца из аутоматске пушке, а обдукцијом је утврђено да је погођен једним метком у срце. Током истраге убиства Ђерића прво је ухапшен Андрић и то одмах након злочина, да би крајем јула услиједило хапшење Ратковића. Неколико дана касније ухапшен је и Пикула.
Пушка којом је почињено убиство још није пронађена, а на мјесту злочина пронађено је седам чаура, калибра 7,62 милиметара.

Истрага
Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета раније је изјавио да је истрага убиства Марка Ђерића била обимна и исцрпна и да је полиција учинила све да се ово убиство до краја расвијетли.
– Током истраге убиства Ђерића привођено је 18, а разговарано је са 102 особе. Пронађени су и одрађени докази који ће бити прослијеђени Специјалном тужилаштву – казао је Лакета.

Извор: Глас Српске

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар