ОПОЗИЦИЈА У ДВИЈЕ КОЛОНЕ: Милован Цвијетић и Милан Шиповац кандидати за начелника Невесиња

  • У Невесињу пријављена су још два кандидата за начелника општине. Општински одбор Српске демократске странке Невесиње донио је одлуку о кандидовању дипломираног инжењера пољопривреде Милована Цвијетића, док је општински одбор Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“ за начелника општине Невесиње на предстојећим локалним изборима кандидовао дипломираног економисту Милана Миша Шиповца запосленог у ЈП „Шуме РС“.

ФОТО: Херцеговина прес

У саопштењу СДС-а достављеном медијима, наводи се да је Цвијетић одговоран, поштен и породичан човјек иза којег стоје борци, породице погинулих бораца и млади. Очекују подршку опозиционих странака и неких странака које су тренутно у већини. Тврде да иза трећег кандидата за начелника стоји СНСД и појединци без већег политичког утицаја како би разјединили опозицију у Невесињу.

Из СДС-а наглашавају да њихова одборничка листа за локалне изборе представља спој младости и искуства.

– Листу чине чланови породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, демобилисани борци, доктори, просвјетни радници, инжењери, млади са завршеним факултетима који годинама чекају запослење, студенти, узорни домаћини и радници – додаје се у саопштењу и закључује да СДС у предстојеће изборе улази јак и мотивисан са побједничким амбицијама.

Носилац одборничке листе је Јован Васиљевић.

У саопштењу Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“ достављеном медијима наводи се да је Шиповац обављао функције начелника за финансије у Министарству просторног уређења, грађевинарства и екологије РС, финансијског менаџера на пројектима Свјетске банке за БиХ и директора „Јупрома“ и Фабрике трикотаже у Невесињу.

Радикали сматрају да ће њихов кандидат као нестраначка личност имати велику подршку народа Невесиња на новембарским изборима, а оптимизам темеље и на резултату од 1.130 гласова на изборима 2016. године.

ОО СРС „Др Војислав Шешељ“ одбацује тврдње појединаца из невесињског СДС-а да je ова странка кандидовала лице које је послао СНСД да разбије опозицију и наглашава да радикали 20 година сарађују са СДС-ом.

„Пошто је СДС-а без консултација са нама кандидовао друго лице, а пола године је водио преговоре са Миланом Шиповцем тврдећи да ће бити заједнички кандидат опозиције, одлучили смо да за начелника кандидујемо овог човјека који се доказао на великим пројектима и одговорним мјестима“, додаје се у саопштењу.

ОО СРС „Др Војислав Шешељ“ наводи да је њихова одборничка листа састављена од високообразованих људи, успјешних студента, бораца из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортсиста. Носилац листе је Дарко Марић, одборник у актуелном сазиву СО Невесиње.

РАДИО НЕВЕСИЊЕ

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар