Обиљежена прва деценија кампа Дејана Бодироге

  • Свечаношћу приређеном на платоу Херцеговачке Грачанице у Требињу је вечерас обиљежена десета годишњица рада Кошаркашког кампа „Дејан Бодирога“.

kamp-naslovna

Предраг Даниловић, епископ Григорије, предсједник Додик, Жарко Варајић и Богдан Богдановић

Програму у част прве деценије ове реномиране спортске манифестације, осим домаћина, оснивача кампа – прослављеног кошаркаша Дејана Бодироге, присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, некадашњи и актуелни кошаркашки асови Жарко Варајић, Предраг Даниловић, Драган Тарлаћ и Богдан Богдановић, отац Новака Ђоковића Срђан Ђоковић, редитељ Емир Кустурица, глумац Зоран Цвијановић, те многе друге личности из јавног живота Републике Српске и Србије.
Прослављени кошаркашки ас Дејан Бодирога рекао је да је радом Кошаркашког кампа у Требињу послата порука да спорт треба да окупља и спаја и истакао да су дјеца на овим теренима стекла нова пријатељства, што је био и циљ.
bodirogaБодирога је истакао да је за његов физички и духовни повратак у Херцеговину најзаслужнији владика захумско-херцеговачи и приморски Григорије, коме је захвалио што је на једном мјесту сабрао све те младе људе који су током 10 година стицали спортска знања и пријатељства.
„Камп је постао традиционалан и поносни смо шта смо до сада урадили јер је кроз њега прошло 3.000 дјеце из 32 земље свијета, а са њима су радили познати кошакрашки стручњаци“, навео је Бодирога, додајући да је веома важно то што су Требиње и Република Српска показали ширину и отвореност за све људе добре воље, а што су дјеца и осјетила, па су се враћала у овој град.
Бодирога је поручио да ће Кошаркашки камп и након овог јубилеја да живи и да у Требињу окупља младе и талентоване спортисте.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас на свечаности да је камп Дејана Бодироге од великог значаја за афирмацију спорта, али и промоцију тог града и цијеле Републике Српске.
„Кроз камп је прошао велики број младих људи из цијелог свијета од којих су многи постали афирмисани кошаракаши, чланови неких селекција, што је велики поклон Требињу и Републици Српској“, рекао је Додик новинарима и додао да треба поштовати такав напор и упорност Бодироге и његових сарадника да изњедре не само добре спортисте, него и добре људе.

„Овај град је дао многа прослављена кошаркашка имена која су обишла свијет због чега и заслужује тај спој са Бодорогом, и заједничким снагама направили су добар амбијент за тренирање и за промоцију младих спортиста“, рекао је Додик.

vladikaЊегово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и проморски Григорије пожелио је да камп „Дејан Бодирога“ још спремније дочека сљедећи јубилеј, а потом и своје пунољетство на добробит свих оних који га походе, као и града и његових становника.
Владика Григорије истакао је да су професионалност, одговорност и истрајност Дејана Бодироге дошли и овог пута до изражаја као и свему другом чиме се бавио.
„Дејан није само велики спортиста, већ и човјек великог и милостивог срца који све чини са вјером у добро и у Христа, без чијег садејства и помоћи ниједан подухват и подвиг не може бити спроведен у дјело“, поручио је владика Григорије.
На свечаности је приказан и документарни филм о 10 година Кошаркашког кампа „Дејан Бодирога“, чији су актери дјеца из цијелог свијета.
Уочи обиљежавање десетогодишњице од оснивања кампа, на теренима спортског центра „Срђан Алексић“ одржана су завршна такмичења међу полазницима друге смјене овогодишњег кампа, а најбољим младим кошаркашима и екипама у више диспиплина додијељена су признања.
kkamp3Највеће признање – најперспективнијег кошаркаша смјене припало је младом Бањалучанину Марку Секулићу, који је уз пехар добио и новчану награду од 500 евра.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар