Обиљежена недјеља дјетета у Гацку

  • У Дјечијем вртићу „Гацко“ јуче је пригодном манифестацијом, коју су приредили малишани овог обданишта са својим васпитачима обиљежена „Дјечија недјеља“, у склопу које су протеклих дана уприличене разне активности едукативног и забавног карактера.

djeca
Дјеца су овом приликом рецитовала, пјевала и навела нека своја права: право на срећу, право на дјетињство и породицу, право на игру и још многа права.
У оквиру посјете Центру за дјецу са посебним потребама, приредили су својим другарима занимљив и забаван програм, и са игром, пјесмом и рецитацијама одушевили публику и тако захвалили својим васпитачима на труду који су уложили са њима.
Приредбу је употпунили волонтери Црвеног Крста из Гацка, а у склопу приредбе, Локални тим АСуБиХ-а Гацко организовао је изложбу под називом “Дјеца су украс свијета”. На изложби су представљени литерарни радови, фотографије и цртежи младих умјетника.
djeca 01
Недјељу дјетета малишани дјечијег вртића су обиљежили и шетњом кроз наш град. Указивало се на важност препознавања потреба дјеце у различитим периодима њиховог одрастања, при чему посебну улогу има породица као примарна и природна средина која пружа сигурност и стабилност, љубав и поштовање неопходне за правилан раст и развој сваког дјетета.

„Дјечија недјеља“ се већ традиционално обиљежава широм Републике Српске.

Извор: гацко-рс.инфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар