СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ У ТРЕБИЊЕ: Сваке године нови рекорди

  • Васкршње и првомајске празнике многи су искористили да негдје отпутују. Требиње и овај пут биљежи рекордан број туриста из региона и Западне Европе.

076356

Требиње је постало топ дестинација туриста, што потврђују и регистровани смјештајни капацитети. У граду на Требишњици они су већином попуњени. Велики број туриста стигао је данас, али ће, према најавама, гужва потрајати и наредних дана.
Веома живо било је на градским улицама, а посебно под чувеним платанима, на Црквини. Било да долазе из комшилука или удаљенијиих европских земаља, на дан или продужени викенд, туристи желе да виде све љепоте Требиња.
Међу бројним посјетиоцима има их и из далеког Санкт Петербурга, као и из Чекшке који с одушевљењем говоре о свему што су посјетили у Требињу. Много је и похвала на рачун традиционалне херцеговачке гостољубивости с којом су домаћини дочекали туристе из далека.
Требиње из године у годину биљежи све већи број посјета за првомајске празнике. Ове године и васкршње светковине разлог су више за попуњене капацитете. Од регистрованих 1.050 лежајева, наредних дана букирано је скоро све, кажу хотелијери.
Због све већег интеровања за крајњи југ Српске, најављена је градња нових смјештајних капацитета, па ће у јеку сезоне бити расположиво додатних 100 лежајева. Туристички радници надају се да ће ове године бити премашено прошлогодишњих 45 хиљада ноћења.
Незваничне процјене су да Требиње годишње посјети око 150 хиљада туриста. Само почетком маја овдје борави више стотина посјетилаца. Празнична гужва је добродошла и продавцима, јер нико из Требиње не оде без бар једног сувенира. Задовољни су и угоститељи, јер се посјета мора „запечатити“ чувеним херцеговачким сиром, пршутом и залити чашом најбољег вина.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар