Млади Херцеговци из Новог Сада обрадовали кориснике Свратишта за дјецу и одрасле (ВИДЕО)

  • Млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији на најбољи могући начин завршавају ову никад чуднију годину.

Препознатљиви управо по свом хуманитарном радом на самом крају године упустили су се у организацију прикупљања помоћи за кориснике Свратишта за дјецу и одрасле.

На акцију која је трајала 11 дана одазвали су се бројни млади чланови Удружења, затим наши пријатељи, колеге, земљаци али и дјеца и запослени у Основној школи “Људовит Штур“ из Кисача и чланови Карате клуба “Соко“ из Новог Сада. Помоћ није изостала ни од руководства Удружења, а медијску подршку, поред портала Слободне Херцеговине, пружила је Новосадска телевезија-истичу организатори.

-Као један од организатора ове сјајне акције желио бих само да кажем да смо, још једном, сви скупа показали шта значи ријеч ХУМАНОСТ. Наш мото „ ДЈЕЛА А НЕ РИЈЕЧИ“ и данас је испунио свој смисао. Осмјеси дјеце у свратишту и ријечи захвалности показали су нам да смо били и остали на правом путу. Уз подршку Удружења, омладинска секција ће и у својој будућности организовати овакве и сличне акције. Природно је да један човјек има идеју, али та идеја без подршке осталих остане само мртво слово на папиру, што код нас, хвала Богу, никад није био случај. Хвала и свима који су нас и овај пут подржали, како материјално, финансијски и морално у овој години у којој се људскост и хуманост додатно изгубила – рекао је Марко Никчевић.

Задовољство реализацијом није крио ни предсједник Комисије за рад са мадима Милош Томић који је и сам узео учешће у акцији и дао свој допринос.

У овој акцији акценат је био на скупљању дјечјих новогодишњих пакетића али и на прикупљању играчака, школског прибора, обуће и одјеће. Сјајне акције које су започете ранијих година свакако ће бити настављене и проширене током сљедећих година-истиче Томић.

Млади из Удружења готово читаву деценију у континуитету учествују у организацији разних хуманих акција од скупљања новогодишњих пакетића, организовања хуманитарних журки за лијечење обољелих, акција добровољног давања крви…

У нади да ћемо још дуго година радити овакве и сличне ствари, позивамо све људе који мисле и размишљају као ми да нам се прикључе.

ЧЕКАМО ВАС У РАДНИЧКОЈ 49 У НОВОМ САДУ.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар