Мјештани Петровог Поља негодују због каменолома

  • Мјештани Петровог Поља окупили су се данас да изразе протест против изградње каменолома форме „БТС Медитеран“ на локалитету Рудеж изнад ове мјесне заједнице, страхујући да ће прашина од експлоатације камена контаминирати пољопривредна имања од којих живе.

protest
Истичу да су се на самоорганизовање одлучили чим су примијетили механизацију на локалитету гдје је још 2007. године иста фирма покушала да изгради каменолом, што је тада, кажу, заустављено јер предузимач није имао комплетирану документацију.
Подсјећају да су из страха од еколошких посљедица овог пројекта протестовали и прије десетак година, те да су одлучни да изградњу спријече и овога пута – свакодневним окупљањима, а ако буде потребно – и блокадом путева.
„Гдје дође прашина – нити може бити пчеле, ни воћа, ни поврћа, нити гдје овца да пасе. Прашина ће падати и по крововима – а овдје људи немају градски водовод. Са тим се село уништава и против таквих поступака ми смо дужни да подигнемо свој глас. Не тражимо ништа друго него да нас пусте да нормално живимо“, каже мјештанин Драган Миладиновић, додајући да „Петрово Поље већ довољно трпи и због близине градске депоније“.
У предузећу „БТС Медитеран“ кажу да посједују све потребне дозволе за пројекат.
У то се, додају, могла увјерити и надлежна инспекција која је јутрос обишла радове и провјерила документацију.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар