СВЕТИ ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ: Црква на Оџаку прославила крсну славу!

  • Светом литургијом, славским обредом и народним саборовањем Црква светих Ћирила и Методија на Оџаку код Невесиња обиљежила је крсну славу.

У присуству вјерника из Оџака и околних села, те гостију из Невесиња свету литургију служио је прота Алекса Зубац уз саслужење свештенства. Након литургије обављен је обред ломљења славског колача.

Честитајући празник свештеник Зубац је пожелио вјерницима здравље, срећу и напредак.

Нека овај дан буде повод свим вјерницима да крену путевима учитеља и просветитеља Ћирила и Методија, а то су путеви Господњи – нагласио је Зубац.

Домаћин славе Анто Шиповац изразио је очекивање да ће мјештани Оџака и околних села наставити да уређују свој храм око кога ће се окупљати вјерници у љубави, миру и слози.

Надам се да ће се овдје све чешће крштавати дјеца и вјенчавати брачни парови – рекао је Шиповац. Духовно сабрање настављено је здравицама гостију.

Храм на Оџаку прошле године је освјештао Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије. Саграђен је уз велики труд мјештана и добру вољу донатора и прави је примјер народне солидарности. Посебно архитектонско рјешење дало је овој православној светињи још љепши сјај.

 Драган Граховац / РАДИО НЕВЕСИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар