МИЛОЈЕВИМ СТОПАМА: И барски ватрогасци одбили да се сукобе са својим народом

  • Сада већ чувени и одликовани полицајац из Никшића Милоје Шћепановић није усамљен! Придружила су му се тројица изузетних јунака, ватрогасаца из ватрогасне станице у нашем древном Бару.

Запамтите њихова имена, изгрлите их и изљубите их кад их будете видели у име васколиког српства и свете Православне вере. Њихова имена су: Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић.

Ватрогасац Бојан Рукавина је наш драги брат Србин римокатолик, што додатно даје на значају његове одлуке и изискује наше дубоко поштовање.

Њих тројица су одбили су да асистирају црногорској полицији у сузбијању протеста православних верника који се не слажу са отимачином имовине Српске православне цркве. Против све тројице је покренут дисциплински поступак који може да доведе и до њиховог отпуштања са посла.

Они истичу да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опредељењу без обзира последице. Оно што је најжалије, од ових барских ватрогасаца, иначе рођених Барана, затражено је да асистирају полицији код тунела Созина, где се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај. Од њих је затражено да припреме водене топове и да крену на народ што су они одбили.

Историја Срба

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. катаклизма продуженог комунизма Reply

    Не могу никако да изгубе посао по закону. Није посао ватрогасаца да раде посао полиције и сузбијају демонстрације. Нити им је посао, нити су обучени за то. Тако је могла власт да ангажује и службенике општине да стоје тамо у тунелу – исто противзаконито. То не може у уређеној држави, крше се права запослених, било да су ватрогасци, канцеларијски службеници, или неки трећи. Нека поведу радни спор и добиће га. Ако га не добију, нека иду даље.

Оставите коментар