Ватрогасци чувају куће у Нецвијећу

  • Командир ластванских ватрогасаца Милош Вучуревић каже да припадници ове јединице гасе ватрену стихију у рејону села Нецвијеће, које је окружено ватром.

Вучуревић наводи да је на терену 10 ватрогасаца са четири возила, али да им, уз неприступачан терен, велики проблем представља и вјетар.

„Ватра се приближава кућама, па ћемо цијелу ноћ остати у Нецвијећу. Пожарна линија дуга је око километ и по, али је терен веома неприступачан, па је ватру, малтене, немогуће гасити“, каже Вучуревић.

Командир требињских ватрогасаца Спасоје Росић каже да су успјели да спријече ширење пожара преко магистралног пута Требиње-Билећа.

„Гасимо и на Бањевцима како се ватра не би поново активирала“, навео је Росић.

Ватрогасцима помажу и припадници цивилне заштите, те бројни грађани.

Грађани Бањеваца кажу за ТребињеЛиве.инфо да су данас били у великом страху али да су захваљујући ватрогасцима сачуване њихове куће.

„Овако нам је сваке године. Без канадера или хеликоптера ово је немогуће гасити. Надлежни већ једном треба да набаве канадер да се пожари гасе из ваздуха, јер је овакве пожаре очигледно немогуће зауставити са копна“, прича нам један становник Бањеваца.

Пожар у Бањевцима избио је око 13.00 часова.

www.trebinjelive.info

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар