Лука Петровић изабран за генералног секретара СНСД-а

  • На данас одржаној сједници Главног одбора Савеза независних социјалемократа за генералног секретара странке изабран је Лука Петровић. Све одлуке у Дому Културе у Лакташима донијете једногласно

luka

На данашњој сједници Главног одбора СНСД-а за потпредсједнике странке изабрани су Никола Шпирић, Радован Вишковић, Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић и Марко Видаковић, јавља новинар Независних новина.

За генералног секретара странке изабран је Лука Петровић. На сједници је за предсједника Политичког савјета СНСД-а изабран Славко Митровић, док је на челу Савјета за друштвено-економска питања Зоран Тегелтија.

У предсједништво странке, које заједно са потпредсједницима броји око 40 чланова изабрани су између осталих Игор Радојичић, Слободан Гаврановић, Душанка Мајкић, Драган Лукач, Ана Тишић Бабић, Сташа Кошарац, Зоран Тегелтија.

На сједници која је одржана у Дому Културе у Лакташима све одлуке чланови Главног одбора су усвојили једногласно.

Одбор је констатовао да је политичка ситуација у земљи нејасна, а да је Република Српска у заједничким органима изгубила мјесто равноправне стране јер у заједничким институцијама нема своје представнике.

Такође СНСД, како је закључено неће улазити у власт на нивоу БиХ, првенствено у Савјет Министара БиХ.

Влада РС је добила подршку СНСД-а, као и најављени референдум о суду и правосуђу БиХ, који је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је на данашњој сједници Главног одбора странке подржан рад Владе Републике Српске и констатовано да нема потребе за њеном реконструкцијом.

Он је истакао да ће СНСД одлучно наставити провођење политике у оквиру коалиције на нивоу Републике Српске, те да ће са коалиционим партнерима (ДНС и СП) наставити јачати институционални капацитет Српске и тражити могућности за додатну укупну стабилизацију Српске.

Влада РС је на сједници добила подршку СНСД-а, као и најављени референдум о суду и правосуђу БиХ, који је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

Небојша Радмановић је у свом обраћању члановима одбора казао како су се односи у БиХ у посљедњих пола године додатно закомпликовали те да се континуирано покушава централизовати власт у земљи.

“Власт у Сарајеву је под утицајем СДА и Бакира Изетбеговића а све уз подршку послушника из Републике Српске”, казао је Радмановић.

Додао је како ће СНСД пронаћи начин да спријечи пренос надлежности те да је циљ ове партије очување РС у оквиру дејтонских надлежности.

Жељка Цвијановић је обраћајући се присутнима казала како је економска и финансијска ситуација сложена али да се плате и пензије измирују на вријеме иако опозиција константно најављује да ће доћи до кашњења.

Како је казала од Реформске агенде која је била “мач над главом” направљен је доцумент који више не представља никакав проблем.

ИЗВОР: Независне

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар