КРИВО ЈЕ СУНЦЕ: РиТЕ Гацко о неоствареном плану производње

  • Термолектрана /ТЕ/ Гацко није остварила план производње електричне енргије за осам мјесеци ове године, због високе температуре околине што је утицало на вакуум у кондензатору и квалитет расположивог горива који је нижи од планираног, рекао је Срни извршни директор за производњу електричне енергије и развој ТЕ Гацко Боривоје Вујичић.

te gacko

Он је навео да је за осам мјесеци ТЕ Гацко произвела 941,49 гигават часова електричне енергије, што је 91,14 одсто од плана.

Вујичић је рекао да је у претходном мјесецу произведено 149,50 гигават часова електричне енергије, односно 95 одсто плана, истичући да је Термоелектрана била на мрежи 696 часова и 50 минута, а због квара на цијевном систему и чишћења котла у застоју 47 сати и 10 минута.

„За произведену количину електричне енергије утрошено је 228.048 тона лигнита, што је 7,5 одсто више од плана и 101,4 тона мазута“, рекао је Вујичић.

Он је додао да је рад термо-блока стабилан, без технолошких и техничких недостатака, са расположивом снагом на генератору од 250 мегавата, док се на депонији термоелектране налази 100.000 тона лигнита.

ИЗВОР: СРНА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар