БАСТАШИЋ: Усташко гробље на Мирогоју само једна од етапа у вјековном стратешком плану (ВИДЕО)

  • Иницијатива која је добила зелено свјетло у хрватском сабору да на загребачком гробљу Мирогој буду урађена горбна мјеста убијених усташа, само је једна етапа у вјековном стартешком плану Хрватске да се обрачуна са Србима, поручио је Душан Басташић, предсједник Удружења „Јадовно 1941“, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

– Замислите какво је то лицемјерство, јер само неколико метара даље имате споменик убијеној дјеци Козаре, њих 800 који су сахрањени ту послије офанзиве на тој планини 1942. године – наглашава Басташић.

Он додаје да је највећи број жртава који ће ту бити сахрањен, злочинци.

Басташић је прокоментарисао и иницијативу да се на Удбини обиљежава Блајбург, послије одлуке аустријских власти да забране овај скуп.

– Удбина је српско мјесто у Лици, гдје су и послије свих погрома у прошлом вијеку Срби и даље најбројнији, а то мјесто поново ће бити близу оном гдје су вршени велики злоичини над српским цивилима – нагласио је Басташић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар