Говедарица: Извршити ревизију у РиТЕ Гацко

  • Kлуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске тражиће од Одбора за ревизију, уз припремљену документацију, да Главна служба за ревизију јавног сектора изврши ревизију пословања у Руднику и термоелектрани Гацко, најавио је шеф овог клуба Вукота Говедарица.

govedarica (1)

Говедарица је навео да је Термоелектрана /ТЕ/ Гацко прошле године у завршном извјештају објавила губитак од 10 милиона КМ, али да је тај губитак много већи.
„У ТЕ Гацко у 2009. години само за плате запослених било је потребно мање од 30 милиона КМ, а 2014. године више од 50 милиона КМ“, рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Он је додао да је у 2009. години за плате запослених у систему „Електропривреде Републике Српске“ било потребно 138 милиона КМ, а у 2014. години 234 милиона КМ.
Говедарица је упитао да ли ће Влада Српске провести Економску политику која у поглављу „Реформа јавних предузећа“ дефинише одговорност за постигнуте резултате, те да ли ће бити оптималног смањења броја радника и да ли ће плате запослених у јавним предузећима бити изједначене са платама запослених у органима управе.
Он сматра да је једини разлог најављеног поскупљења електричне енергије губитак који је „Електропривреда“ направила у 2014. години, јер на тај начин „покрива“ прошлогодишње и текуће трошкове из пословања.
Говедарица је рекао да ће СДС документацију коју има у вези са пословањем предузећа из система „Електропривреде“ доставити Специјалном тужилаштву Републике Српске.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар