КОМПРОМИС У ЗАДЊИ ЧАС: Гатачка “Младост” ће (пре)живјети

  • ФК „Младост“ из Гацка је пребродио тренутну кризу и, како сада ствари стоје, учествоваће у јесењем првенству Друге лиге РС. Синоћ је одржана Скупштина клуба на којој је изабрана Управа, а за новог председника је именован фудбалер Бојан Мрковић. Резултат је то и великог притиска јавности на локалну власт да сачува колектив који постоји преко 50 година.

Фото: Директ портал

У последњи трен постигнут је компромис. Синоћ је одржана седница Скупштине ФК „Младост“ на којој је именована нова Управа са углавном већ познатим именима, а за данас је заказан састанак код начелника. Тиме је (тренутно?) стављена тачка на кризу која је претила да потопи овај клуб.

„Седница је показала да Скупштина није била препрека да клуб функционише него да смо сви били таоци једног имена које су желели да ставе на чело. Све је то могло да се уради и пре четири месеца и да се клуб не доведе у ситуацију пред гашење“, рекао је делегат Душан Аџић осврћући се на изјаву Бранка Шојића коју је за „Директ“ дао 22. јула.

Шојић је тада оптужио „пар људи“ који не желе да се ишта у клубу мења набоље:

“Имамо постављену Управу која је под блокадом Скупштине. Ниједан захтев не можемо послати, ништа не можемо урадити јер су код њих печати и потписи. Ја сам, искрено, за то да поднесемо оставку, па нека онда они раде. А видели смо како су то чинили у претходном периоду“, рекао је тада Бранко Шојић који је у два наврата био предлог начелника за председника клуба.

Оставку је део Управе и поднео на прошлој седници, али је делегати нису прихватили. Синоћ је речено да су оставке повучене, а у Управу су изабрана још три имена. Између осталих и Синиша Зиројевић, легенда клуба – члан прве поставе „Младости“, који ће у наредном периоду обављати функцију заменика председника.

Управа „Младости“ има рок данас до 12 да лиценцира играче како би играли у новој сезони.

За 17 часова је договорена прозивка на стадиону.

Скупштина је новој Управи дала месец дана да реши проблеме који се првенствено односе на дуговања која клуб има према играчима.

Иако су изостале припреме, може се рећи да је „Младост“ већ забележила успех самом чињеницом да ће, након низа перипетија, играчи у предстојећој такмичарској сезони ипак истрчати на терен.

Миланка Ковачевић / Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар