Књижевно вече Весне Капор у Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи

Синоћ је у организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ у Билећи, у просторијама ове установе одржано Књижевно вече Весне Капор. Весна Капор рођена је у Невесињу, а данас живи и ради у Београду. Добитник је бројних значајних награда попут Кондир Косовке девојке, Лаза Костић, Милош Црњански.

Ради у Студентском културном центру у Београду као уредник књижевног програма. До сада је објавила ромaн „Три самоће“, збирку прича „По сећању се хода као по месечини“ и кратку прозу „Као што и вама желим“, а њене приче заступљене су и у многим збиркама. Проза Весне Капор преведена је на руски, македонски и мађарски.

Публика је синоћ уживала у читању прича и одломака из Весниног опуса, а оно чиме је билећка публика била посебно почаствована је то да је Весна синоћ, премијерно, по први пут представила и своју нову збирку прича „Венац за оца“, која још нигдје није промовисана. Како Весна духовито рече – Промоцију прве књиге сам почела у Бечу, а ову сада почињем у Билећи.

  • Весна Капор је настављач оне најплеменитије нити херцеговачког приповједачког дара какв су прије ње имали Зуко Џумхур, Момо Капор, Радослав Братић. Колики је дар Весне Капор најбоље говоре њене књиге од којих је скоро свака добила неку значајну награду- истакла је директор библиотеке Ирена Дунђер.

Весна Капор захвалила се организаторима- Народној библиотеци у Билећи на позиву и публици која је помно слушала њену књижевну ријеч и истакла како увијек врло радо долази у Херцеговину и да је цијела Херцеговина заправо њен завичај.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар