Књижевно вече посвећено стваралаштву Драгана Ковача

У организацији СПКД „Просвјета“ Билећа у том граду одржано  је књижевно вече посвећено стваралаштву др Драгана Ковача из Требиња.О његовом дјелу говорили су потпредсједник билећке „Просвјете“ Никола Баћевић и књижевник Шћепан Алексић. Програм ове вечери водио је предсједник СПКД „Просвјета“ у Билећи Гајо Парежанин.

vece

Др Драган Ковач рођен је 1956. године у Коњицу. Медицински факултет и специјализацију из ургентне медицине завршио у Сарајеву, а докторску дисертацију одрбранио 1990. године у Београду.

До сада је објавио романе „Дневник несна“ и „Писмо папи“, као и збирке проповиједака „Изложба клиничких слика“, „Епитаф“ и „Преписане приче“.

publika

Говорећи о најновијем Ковачевом роману „Писмо папи“, Никола Баћевић је истакао да је ријеч о модерном књижевном дјелу заснованом на истинитим, али широј јавности до сада слабо познатим догађајима из времена Другог свјетског рата.

„Заједничко у свим Ковачевим књигама је да се увијек полази од стварности и стварних догађаја, али за разлику од бројних писаца данашњице, методом додавања и одузимања, он стиже до занимњиве приче намијењене широкој читалачкој публици“, истакао је Шћепан Алексић, наглашавајући да вјероватно и због тога постоји велико интересовање за његово књижевно стваралаштво.

2222

Недавно је и у Народној библиотеци у Берковићима такође представљен Ковачев најновији роман „Писмо папи“, а како је истакао аутор посебно му је драго да су његове књиге наишле на добар пријем код читалачке публике у Херцеговини с обзиром да је радња већине смјешетена у тај дио Републике Српске.

Дајана Алексић

Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар