ДРАМА: Нова књига др Драгана Ковача

  • Недавно је из штампе изашла седма по реду књига др Драгана Ковача чији сам наслов – “Драме”, говори о новом жанру у коме се аутор опробао.

 

Ради се о двије цјеловечерње драме, “Изложба клиничких слика” и “Преображење”, чије се радње дешавају почетком двије хиљадитих година у нашем граду, а оригиналне фабуле прожете препознатљивим заплетима, хумором, али и иронијом, којима се др Ковач често служи, чине да се комади читају са великим интересовањем и у даху.

“Поносан сам на подршку коју ми је у виду рецензије пружио еминентни професор драматургије са Факултета драмских уметности у Београду, Ненад Прокић, а искрено се надам да ће за ове драме бити простора и на „даскама које живот значе“, каже др Ковач и додаје да би му посебно драго било да се то догоди у нашем Требињу.

Они који су већ прочитали књигу топло је препоручују. Без откривања фабуле кажу да је то вјешто написана књига са напетом драмском радњом која вуче напријед, све вријеме држи пажњу али и спретно тјера на размишљање и поставља питања.

Ликови су упечатљиви, красе их особине херцеговачког поднебља, кажу читаоци који су већ имали привилегију да до њих стигне нова књига Др Ковача.

Херцеговина пресс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар