ТРЕБИЊЕ, 29. ЈУЛ 2023. ГОДИНЕ: Промоција књиге “То ти кажем” др Драгана Ковача

  • Народна библиотека Требиње у суботу, 29. јула у 20 часова организује промоцију књиге „То ти кажем” др Драгана Ковача, а у оквиру манифестације „Требињско културно љето“.

Ријеч је о збирци приповиједака, чији је издавач Народна библиотека Требиње и која је јубиларно 10. по реду дјело овог вишеструко награђиваног писца.

У књизи се налази укупно 8 прича, од који су 7 кратке приче, новеле, док она под називом „Рођени милионер“ заузима дупло више простора од осталих и говори о томе да човјек, поготово ако је Херцеговац, не мора да буде рођен у свили и кадифи да би остварио планетарни успјех, било у науци, спорту, бизнису,…

Четири приче аутор је специјално писао приликом промоције књига у којима је био промотор. Остале су плод личног искуства аутора, приче о бијелим мантилима, гдје је радња смјештена унутар здравствених установа или су пак љекари и медицинско особље главни ликови истих, али је овог пута био у улози пацијента. Јунаци свих прича су, и поред скромног поријекла, снагом свог талента, упорношћу, вољом и жељом успјели у животу. Кад вјерујемо у себе и своје снове, ништа нас не може спријечити у остваривању наших циљева је заједничка нит водиља укупно осам приповиједака, које су базиране на стварним актерима, уз литерарну надградњу.

Др Ковач је члан Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије. Добитник је бројних награда и признања, а најновија је награда за богат стваралачки опус – „Павле Марковић Адамов“, коју додјељује Културни центар „Карловачка уметничка радионица“.

До сад је објавио романе „Дневник несна“, „Писмо папи“, „Погажени тестамент“, „Исповијест доктора Рунда“, „Убиство требињског фотографа“, „То сам ја“, збирке приповиједака „Изложба клиничких слика“, „Епитаф“, „Преписане приче“, „ Кафа под платанима (збирка сабраних приповиједака), „То ти кажем“, те „Драме“.

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар