КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЈЕРА РС: Лука Петровић освојио највише гласова у РС, Небојша Вукановић народни посланик у НС РС

  • У Народној скупштини Републике Српске Изборну јединицу девет ће представљати седам народних посланика, док ће у Парламенту БиХ из Изборне јединице три бити заступљена три посланика.

 

На основу 86 одсто пребројаних гласова, СНСД ће представљати Лука Петровић, Илија Таминџија и Перо Петровић, СДС Небојша Вукановић и Бранко Бутулија, СП Максим Скоко, ДНС Споменко Стојановић и ПДП Љубиша Крунић.

СНСД је освојио 21.755 гласова, односно 41,08 одсто повјерења бирача. Највеће повјерење добио је носилац листе Лука Петровић који је за сада први и на републичком нивоу са освојених 12.467 гласова.

Илија Таминџија је осигурао трећи мандат са 8.509 гласова, а у НСРС ће и Перо Петровић са 4.512 гласова.

Када је у питању СДС, ова партија освојила је на основу узорка од 86 одсто пребројаних гласова 11.377 гласова, а највише је добио Небојша Вукановић 3.498 тако да ће он представљати СДС у НСРС. Одмах иза њега је доктор Бранко Бутулија са 3.444 гласа и њему се смјеши други мандат.

ДНС је освојио 5.749 гласова и тако освојио један сигуран мандат. У финишу ће бити познато да ли ће у Скупштину Споменко Стојановић или Славко Дангубић који имају по нешто више од 1.500 гласова.

Максим Скоко представљаће социјалисте и он је први на листи са 1.487 освојених гласова. Ова партија добила је подршку 5.031 глас из источне Херцеговине.

Када је у питању ПДП, за сада ова партија у Херцеговини нема довољан број гласова за мандат, а њих је заокружило 2.862 бирача. Највише гласова има Љубиша Крунић 1.287.

Требињелајв

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар