Потписан Споразум о сарадњи и приjатељству између Мостара и Зрењанина

  • Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић и саветница градоначелника Мостара Радмила Комадина потписали су у Мостару Споразум о сарадњи и приjатељству између та два града, чиме се отвара ново поглавље у сарадњи не само између два значаjна града, привредна, културна, образовна и спортска центра, већ и држава у коjима се налазе – Србиjе и Босне и Херцеговине.

Градоначелник Jањић борави у Мостару на позив тамошњег руководства и градоначелника Љуба Бешлића и присуствуjе Међународном саjму пољопривреде, господарства, прехране и туризма „Дани трешње 2019.”, коjи jе отворен данас и траjе до 21. jуна, уз учешће око 300 излагача.

На Саjму jе, осим потписивања Споразума о приjатељству и сарадњи између Града Мостара и Града Зрењанина, исти споразум потписан и између Града Мостара и Града Скопља из Републике Сjеверне Македониjе. Споразумом између Зрењанина и Мостара потписници изражаваjу заjедничку жељу за успостављањем сарадње у области локалне самоуправе, привреде, образовања, културе, спорта и у свим другим областима за коjе се утврди заjеднички интерес.

Привредна сарадња нарочито ће се развиjати упознавањем са привредним програмима, разменом стечених искустава и знања, сусретима привредника и презентациjама и изложбама, а све у циљу отварања могућности за jачање привредних веза и унапређења привреде као битне одреднице развоjа.

Посебно ће се подстицати и подржавати узаjамне посете делегациjа и различитих група грађана, истраjавати на развоjу веза међу младим људима, њиховим удружењима и институциjама као будућем мосту и промотерима сарадње и достигнућа међусобног разумевања и разноликих веза између Града Мостара и Града Зрењанина.

Град Мостар с околином броjи данас нешто више од 100 хиљада становника, наjвеће jе насељено место у Херцеговини и седиште Херцеговачко-неретванског кантона. Познат jе као град изузетног културно-историjског наслеђа, као град на Неретви и град спорта. Смештен jе у три котлине, окружене брдовитим пределима, а кроз центар града протеже се кањон реке Неретве.

 

ГРАД ЗРЕЊАНИН

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар