Слободна Херцеговина » Потписан Споразум о сарадњи и приjатељству између Мостара и Зрењанина

Потписан Споразум о сарадњи и приjатељству између Мостара и Зрењанина

  • Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић и саветница градоначелника Мостара Радмила Комадина потписали су у Мостару Споразум о сарадњи и приjатељству између та два града, чиме се отвара ново поглавље у сарадњи не само између два значаjна града, привредна, културна, образовна и спортска центра, већ и држава у коjима се налазе – Србиjе и Босне и Херцеговине.

Градоначелник Jањић борави у Мостару на позив тамошњег руководства и градоначелника Љуба Бешлића и присуствуjе Међународном саjму пољопривреде, господарства, прехране и туризма „Дани трешње 2019.”, коjи jе отворен данас и траjе до 21. jуна, уз учешће око 300 излагача.

На Саjму jе, осим потписивања Споразума о приjатељству и сарадњи између Града Мостара и Града Зрењанина, исти споразум потписан и између Града Мостара и Града Скопља из Републике Сjеверне Македониjе. Споразумом између Зрењанина и Мостара потписници изражаваjу заjедничку жељу за успостављањем сарадње у области локалне самоуправе, привреде, образовања, културе, спорта и у свим другим областима за коjе се утврди заjеднички интерес.

Привредна сарадња нарочито ће се развиjати упознавањем са привредним програмима, разменом стечених искустава и знања, сусретима привредника и презентациjама и изложбама, а све у циљу отварања могућности за jачање привредних веза и унапређења привреде као битне одреднице развоjа.

Посебно ће се подстицати и подржавати узаjамне посете делегациjа и различитих група грађана, истраjавати на развоjу веза међу младим људима, њиховим удружењима и институциjама као будућем мосту и промотерима сарадње и достигнућа међусобног разумевања и разноликих веза између Града Мостара и Града Зрењанина.

Град Мостар с околином броjи данас нешто више од 100 хиљада становника, наjвеће jе насељено место у Херцеговини и седиште Херцеговачко-неретванског кантона. Познат jе као град изузетног културно-историjског наслеђа, као град на Неретви и град спорта. Смештен jе у три котлине, окружене брдовитим пределима, а кроз центар града протеже се кањон реке Неретве.

 

ГРАД ЗРЕЊАНИН

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина