Народни посланик Илија Таминџија позитиван на COVID-19

  • Народни посланик Републике Српске Илија Таминџија објавио је на својој ФБ страници да је позитиван на COVID- 19

– Управо сам сазнао да сам позитиван на COVID-19. Ја настављам с раније започетом самоизолацијом. Желим свим зараженима што скорији опоравак. Мени је нека врста утјехе чињеница да сам вирус вјероватно добиo вршећи своје дужности за које сам изабран, нисам га бираo. Вирус је свуда око нас, чувајте се сви – написао је Илија Таминџија.

Иначе, раније је објављено да је у Невесињу тренутно 30 активних случајева вируса корона и  да нико од заражених лица нема тешку клиничку слику.

На Ковид одјељењу Болнице Невесиње смјештено је осам пацијената. Под здравственим надзором налазе се 64 особе. Ове податке саопштили су  представници невесињских здравствених установа на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.

Штаб је усагласио мјере са јучерашњим одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, а новина је обавеза ношења маски на отвореном простору на мјестима гдје се не може обезбиједити дистанца од два метра. Радно вријеме угоститељских и трговачких објеката остаје од 6 до 23 часа.

Сагледавајући тренутну епидемиолошку ситуацију у Невесињу и поштујући актуелне мјере надлежних републичких органа Општински штаб за ванредне ситуације данас је усвојио закључак да се манифестација Невесињска олимпијада ове године не одржава са уобичајеним садржајима и спортским дисциплинама. Са циљем очувања традиције, Организационом одбору Олимпијаде је препоручено да осмисли редуковани програм који би пратио здравствене мјере и све друге препоруке надлежних органа.

ФБ / Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар