Јана Чоловић: Музика и Требиње су моје љубави

  • „Све што волим се налази у овом сунчаном, топлом градићу – моја породица, мој посао, моја школа, пријатељи и момак. Ништа не бих раздвајала, јер сви заједно чине моју оазу мира и спокоја,“ објашњава Јана Чоловић, пјевачица „Импресив бенда“.

Jana-Colovic
Спој љепоте и талента, храбрости и њежности, женствености и јачине краси неодољиву Херцеговку Јану Чоловић. Њена позитивна енергија прелази на свакога ко са њом поразговара бар један минут, а скромност и једноставност су били довољни да, у мору талентованих дјевојака које су учествовале на популарном такмичењу „Звeзда Гранда“, учине да баш Јана освоји срца жирија већ на првом наступу.

Иако се активно музиком бави од петнаесте године, Јану популарност никада није мијењала, сачувала је осјећај за мјеру, пристојност и осјећајност. Потиче из патријахалне породице и за њу су праве вриједности које су јој усадили родитељи најважније.

„Да би успјели у свијету шоу бизниса морате имати све. Али не треба се „изгубити“ , треба остати приземан и послушати све критике и радити на својим грешкама. Подршка моје породице ми је најважнија, поготово што је мој отац музичар. О свему се договарам са својим колегама из бенда, путујемо скупа, имамо много наступа у разним клубовима и на свадбама и одлично се слажемо“, истиче Чоловићева.

„Импресив бенд“ у коме Јана пјева, чини пет чланова који поред талента су музички образовани и свој посао раде на најбољи могући начин. Поред богатог репертоара, труде се да и визуелни изглед доведу до савршенства, па тако одјевне комбинације су за сваки наступ оригиналне, а сами их креирају и шију.

„Врло је важно како изгледамо. Увијек се трудимо да сваки наш наступ буде другачији од претходног, па и како смо обучени. Високе штикле за женски дио екипе су незаобилазне и толико смо се навикле на њих да играмо цијели наступ као да смо у патикама“.

Чоловићева и њене колеге свирају и пјевају све што им публика тражи, од класике преко народњака и модерне турбо фолк музике, па до рок и поп пјесама. Јана има емоцију која одмах улази у срца дјевојака па су тако многе након болних раскида спас проналазиле баш у Јаниним наступима.

„Да, срећна сам због тога. Музика је спас за душу, спас за сваки бол али и покретач за многе велике среће. Волим да видим да људи уживају, волим када ми затраже да пјевам баш неку „њихову“ пјесму, која их подсјећа на први пољубац, болни растанак, прве сузе или прва забављања. Музика може да направи илузију и да ако јој се препустите вас одведе на најсавршенија мјеста“, додаје она.

Музички шоу „Звезде Гранда“ на ком је Јана стекла велико искуство и много пријатеља и познанстава, позитивно је утицао на њен рад али је и добра реклама за „Имресив бенд“, јер сада имају доста више наступа него раније. Али на даља такмичења у скоријој будућности неће ићи, јер јој је за сада најважније да успјешно заврши Музичку школу и да свирање на клавиру и флаути доведе до савршенства.

Недавно су се вратили из Њемачке гдје су свирали на једној херцеговачкој свадби.

„То су дивне ствари које овај посао доноси. Изузетна је част када вас младенци позову да на њиховом најважнијем дану баш ви пјевате, тако да на тим наступима унесемо још више емоције и енергије. Иако је лакше пјевати у клубу, два до три сата, а на свадбама сте на ногама цијели дан, ипак је посебнији осјећај“.

Путовања су сатавни дио њеног посла али љубав према свом граду посебно истиче.

„Од дјетињства много путујем, а са бендом сам обишла много градова широм региона и Европе. Нигдје Требиња нема. Овај осјећај испуњености имам само овдје. Све што волим се налази у овом сунчаном, топлом градићу: моја породица, мој посао, моја школа, пријатељи и мој момак. Ништа не бих раздвајала јер сви заједно чине моју оазу мира и спокоја“.

Дуго је била члан Црквеног хора „Света Анастасија“ али је због многобројних обавеза морала да напусти црквено појање.

„То су били посебни дани у мом животу. Та дивна, душевна музика ме је чинила веома срећном, али нисам могла физички да постигнем све, па за сада, сам напустила ово дивно друштво. Али то не значи да ћу се некад у будућности опет посветити црквеном појању“.

Предрасуде са којима се пјевачице суочавају Чоловићеву не дотичу, јер свој посао ради на најквалитетнији могући начин, али њена младост јој дозвољава и понеке грешке које ће током будуће каријере исправити.

„Не бојим се, учим од најбољих и наравно да никад није савршено, али циљ и јесте у томе да тежимо савршенству, а не да будемо савршени. Радићу овај посао док год будем имала снаге, воље и ове неизмјерне, бесконачне љубави према истом. Јер ми је Бог дао дар и ја сам ту да га искористим на најбољи могући начин“, закључује Чоловићева.

Извор: РАДИО ТРЕБИЊЕ / Сунчица Пешић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар