Хуманитарно вече за цркву у Биограду

  • У организације Биоградске парохије вечерас је у Невесињу одржано хуманитарно вече за Храм успења пресвете Богородице у Биограду.

hum. vece 11

Уз пригодне бесједе, звуке народног мелоса и богату трпезу представници локалне власти, јавних предузеће и установа, приватни предузетници и људи добре воље учествовали су у васкршњем весељу и том приликом донирали средства за цркву у Биограду, једну од најстаријих у Херцеговини. Благослов је упутио и епископ захумско – херцеговачки и приморски Григорије.

Хуманитарну акцију поздравили су прота Алекса Зубац и начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић. У музичком дијелу програма наступили су Трик бенд из Гацка, естрадна умјетница Јелена Грубачић и чланови Културно – умјетничког друштва Невесиње.

Организатори очекују да хуманитарне акције на други дан Васкрса прерасту у традицију са жељом да овакви скупови и наредних година окупљају вјернике, честите српске домаћине и све људе добре воље који поштују највеће хришћанске вриједности.

Идеја за вечерашње окупљање потекла од Биоградске парохије, а замисао је да се сваке године током васкршњих празника организују хуманитарне приредбе које би имале духовни или социјални предзнак. Ове године донације су намијењене су за Свети храм у Биограду, а већ наредне године хуманитарно вече биће приређено неким другим поводом.

Извор: Радио Невесиње/Драган Граховац

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар