Невесиње се опростило од војника Недељка Радића

  • Припадник Оружаних снага БиХ Недељко Радић /34/, који је убијен у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, данас је сахрањен на градском гробљу у родном Невесињу уз највише војне почасти.

sahrana-nevesinje
У име породице Радић од трагично настрадалог Недељка опростила се његова сестра Далиборка Kашиковић која је истакла да је тешко наћи праве ријечи којима би исказала тугу и бол за јединим братом.
Она је рекла да је немогуће прихватити истину да је двогодишња Недељкова кћерка остала без оца, мајка без сина, а цијела породица без великог ослонца.
Далиборка Kашиковић изразила је саучешће и породици другог настрадалог војника Армина Салкића и захвалила свима за достојанствен испраћај њеног брата.
Замјеник начелника Оперативног штаба за операције Оружаних снага БиХ генерал-мајор Мирко Тепшић рекао је новинарима након сахране да су у страшном терористичком чину, који је био уперен против Оружаних снага, страдала два војника који су свој позив радили поштено и професионално.
„Заједно са свим другим припадницима Оружаних снага били су окренути миру, изградњи ове земље и, када је потребно, одбрани њених грађана“, рекао је Тепшић.
Он је додао да је смрт војника највећи губитак за породицу, али и да је то велики губитак за Оружане снаге које ће се трудити да у будућности буду подршка њиховим породицама.
„Надам се да се ово више никада неће десити“, истакао је Тепшић и додао да страдали војници нису били мета као појединци већ да су били мета само зато што су припадници Оружаних снага и што су носили униформу.
sah
У име свештенства Епархије захумско-херцеговачке и приморске, старјешина Саборног храма у Невесињу свештеник Зоран Илић рекао је да је данас, не само породици, већ свима најпотребнија утјеха, те поручио да вјера покојног Недељка треба да буде свима утјеха.
Његово име носи име дана у коме празнујемо побједу живота над смрћу, дана Васкрсења, дана недјеље, а име његове кћерке Анастасија значи бесмртност или `она која вјерује у Васкрсење“, рекао је Илић, након служења вјерског обреда.
Према његовим ријечима, да њихова имена нису случајна говори и то што је хаџи-Недељко ишао на поклоњење Христовом Гробу из кога је Христос васкрсао, а на тај пут се не може ићи уколико се нема истинске вјере.
Сахрани Недељка Радића, осим породице и великог броја грађана Невесиња и Херцеговине, присуствовали су замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, посланици у Народној скупштини Републике Српске, припадници Оружаних снага и муфтија мостарски Салем Дедовић.
Вехабија Енес Омерагић убио је у сриједу, 18. новембра, у сарајевском насељу Рајловац припаднике Оружаних снага БиХ Недељка Радића и Армина Салкића, те ранио Џевада Љуковца, након чега је извршио самоубиство.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар