Најбољи ученици из Херцеговине обишли српску престоницу

  • За наредну активност предвиђено братимљење школа из Смедерева и Херцеговине и повратна посјета ученика Херцеговини

Фото: И.Стевчић

Поводом 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, на позив Дејана Стошића, народног посланика из 12. Сазива Народне Скупштине, у Смедереву борави око 50 најталентованијих ученика из источне Херцеговине, и то општина Невесиње, Гацко, Билећа, Љубиње, Берковићи и града Требиње.

Фото: И.Стевчић

Ријеч је о ученицима који су остварили запажене резултате на републичким такмичењима, као и талентованим ученицима шестог разреда.

Суштина посјете је да се покаже јединство становника Србије и Републике Српске, а најбољи начин је упознавање дјеце са знаменитостима и битним догађајима из историје нашег народа. Тако су ученици обишли Смедерево. Јуче су били у Храму Светог Саве и Народној Скупштини.

Фото: И.Стевчић

,,Ученици су исказали велико задовољство због свега што су доживјели, а ми одрасли се искрено надамо да ћемо на неке од њих у будућим временима бити поносни“ рекао је Милорад Надаждин, директор ОШ „СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ И ТВРДОШКИ“ и предсједник Актива директора основних школа херцеговачке регије.

Он је истакао да је наредна активност братимљење школа из Смедерева и Херцеговине и повратна посјета ученика Херцеговини. Такође је изразио захвалност Дејану Стошићу. као и народним посланицима Милимиру Вујадиновићу и Милици Ђурђевић Стаменковски, предсједници Одбора за дијаспору, на срдачном дочеку у Народној Скупштини, пише у саопштењу.

ИН4С

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар