Градоначелник Ћурић даровао златник прворођеној беби у Требињу

  • Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је дукатом даровао прву рођену бебу у овој години Милицу Радету, те оцијенио да је година у требињском породилишту почела лијепо.

Ћурић је честитао родитељима и пожелио да у овој години буде више дјеце него у претходној.

Ову прилику је искористио и да захвали свим медицинским радницима који су у претходном периоду уложили велики труд и напоре и покушали да сузбију пандемију вируса корона, колико је то могуће.

Вршилац дужности директора Опште болнице Требиње Недељко Ламбета рекао је да је протеклој години у овој установи рођено 277 беба, као и да се због пандемије већи број дјеце рађао у околним болницама.

“Ова година кренула је добро, три бебе, ако Бог да данас очекујемо још двије и сутра једну. Надамо се да ће се тај тренд наставити и у наредним данима и у наредним мјесецима”, навео је Ламбета.

Кћерка Алисе и Миленка Радете тешка два килограма и 800 грама, на свијет је дошла јуче у 9.40 и треће је дијете мајке Алисе.

Мајка Алиса захвалила је медицинском особљу и истакла да се и она и беба осјећају добро.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар