ГЕСТ ЗА ПОХВАЛУ: Требињци помажу Костајничанима чије су куће оштећене у земљотресу

  • Другог дана у Новој 2021. години, у помоћ становницима Костајнице чије куће су оштећене у земљотресу, дошла је група Требињаца.

Њих 12 распоређених у три тима, већ око поднева, одмах по доласку, прихватили су се посла. Стеван Бекан, начелник градског Штаба за ванредне ситуације Требиње који предводи ову групу, казао је за Српскаинфо, да уопште нису имали дилеме у вези кретања на пут дуг 450 километара.

– Кренули смо у три ујутро, а стигли у Костајницу у 11 сати и одмах се ставили на располагање домаћинима. Хтјели смо показати солидарност и заједништво Републике Српске, јер сада и данас је то Костајница, а сутра може бити неки други град или општина. У нашем тиму су чланови Цивилне заштите и Ватрогасног друштва, а боравићемо једну седмицу – казао је Бекан за Српскаинфо.

Требињци Владо Петровић, Радомир Вокић и Ратко Кешељ те остали из њихове групе прекривају кровове, чисте урушене зидове, помажу унесрећеном становништву.

– Затекли смо људе у шоку којима је сваки вид помоћи потребан. Они су захвални свима јер је сваки вид помоћи важан и пријеко потребан – рекао нам је Владо Петровић из града на југу РС који је досао да помогне на крајњем сјеверу Републике Српске.

Милан Новитовић, директор Републичке управе Цивилне заштите хвали Требињце, али и групу која је из Бијељине, првог дана Нове године дошла да помогне Костајничанима. У овом граду данас се много радило, а посебно активни били су и припадници Црвеног крста и волонтери.

Српскаинфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар