МОЈА ОТАЏБИНА СРБИЈА: Требињка Милица Макитан најбоља на конкурсу часописа „Светосавско звонце“

  • Милица Макитан, ученица првог разреда Гимназије „Јован Дучић“ освојила је прву награду на Међународном конкурсу : ”Моја отаџбина Србија”.

https://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=80006

Конкурс је расписао Православни дјечији часопис „Светосавско звонце“ заједно са Међународним фондом јединства православних народа почетком 2020. године. Милица, тада ученица 9. разреда Основне школе „Вук Караџић“, написала је и послала родољубиву пјесму „Једна, пред Господом недјељива“. У својој пјесми Милица је истакла да су Србија и сестра јој Република Српска једна душа, један народ – недјељиве.

Због ванредне ситуације изазаване пандемијом вируса, продужен је рок пријема радова па су побједници конкурса проглашени 31.12.2020.

Другу награду освојила је Елена Голубовић из Беле Паланке, а трећу Ана Михајловић из Вршца.

Милици ово није први пут да је награђена на конкурсу који расписује „Светосавско звонце“. У 6.разреду основне школе Милица је такође освојила прву награду на тему „Коријени“, а у 8. разреду на тему „Колијевка“ награђена је посебном похвалом.

Милици, која је и члан женског пјевничког хора „Света Анастасија Српска“, честитамо и желимо много успјеха у даљем раду и стваралаштву.

Вјероучитељица Жанела Пажин / Епархија ЗХиП

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар