Вучуревић: Негативна оцјена Главне службе за ревизију јавног сектора је политичка!

  • Реагујући на негативну оцјену коју је Град Требиње добио од Главне службе за ревизију јавног сектора, градоначелник Требиња Славко Вучуревић, изјавио је да је у питању политика, а не стварна оцјена стања.

grad-trebinje

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је данас да негативно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора РС о финансијским извјештајима Града Требиња за 2014. годину представља „политичку а не оцјену која одговара чињеницама“.
Вучуревић је појаснио да се кључне примједбе у извјештају о ревизији, који је ова служба објавила на својој службеној страници, односе на значајним дијелом урађени али недовршени посао процјене вриједности укупне имовине у власништву Града Требиње, у вези са којим претходне администрације, додаје он, нису учиниле ништа, а добијале су повољније – мишљење са резервом главног ревизора.
„Ради се о томе да од завршетка Другог свјетског рата до данас нико није службено процијенио вриједност имовине коју Град, тада Општина, посједује. Ми смо то први почели и завршили 30% одсто посла – успјели смо до сада три катастарске општине да одрадимо, а добили смо негативан извјештај. Претходна власт ништа није по том питању урадила, али су добили – мишљење с резервом. Дакле ја сам потпуно срећан што смо због тога добили негативну оцјену“, рекао је Вучуревић.
Он је појаснио је да процјена вриједности укупне имовине посао за који је потребан ангажман „геодетске и Пореске управе, те већег дијела службе градске администрације – и то најмање годину дана“, те да је и од ревизора добио потврду „да се раније за ову врсту пропуста, управо зато што је у питању обиман посао, није добијала негативна оцјена финансијског извјештавања“.
Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар