ВИДЕО: Ко је одвео у амбис РиТЕ Гацко?

  • Највећи призвођач струје у Српској је на кољенима, а Рудник и термоелектрану Гацко у амбис је склапањем штетних уговора одвело руководство предузећа, тврде страначки прваци СДС – а.

309791_1_0

Вукота Говедарица у помоћ позива државног ревизора и Специјално тужилаштво који су, како тврди једини у стању да рашчисте хаос у гатачком пољу.

“У НСРС милионаски уговори склапани су у четири ока. Ријеч је о јако сумњивим уговорима, јер не може ме нико убиједити, конкретно кад је Рудник и термоелектрана у питању, да једна фирма кроз четири уговора у четири ока склопи послове вриједности 19 и по милиона марака задњих годину и по дана”, рекао је Вукота Говедарица, шеф Посланичког клуба СДС-а.

Да је ситуација у Руднику тешка, управа РиТЕ Гацка не крије, али одговорност за лоше стање не желе да прихвате. Урадили су, тврде у протеклих годину дана све како би побољшали откривку и ријешили проблеме плављења. Уговори за које их Говедарица оптужује су спроведени по свим процедурама, кажу први људи РиТЕ Гацка који су атак на Рудник схватили као прљаву игру лобиста који овај пут у рукама имају и једног опозиционог политичара.

“Вукота Говедарица, одговорно тврдим, води личну кампању против можда чак и мене и менаџмента Рудника и Термоелектране и против предузећа Термоградинг Гацко. Ради се о чистој политичкој ујдурми једна групе људи из одређених интересних и финансијских разлога”, сматра Срђан Миловић, директор гатачког Рудника.

Рудник је већ мјесец у ремонту, а радницима се кажу скоро прелила чаша. По први пут од отварања РиТЕ Гацка забринути су за плате, па су се и они ухватили посла и почели да копају по папирима. Кривца нису нашли, али пропусте јесу.

“Што се није на вријеме улагало у механизацију, зашто су и даље настављена реализације штетних уговора, зашто су прављени нови штетни уговори, значи све су то пропусти који су сигурно ионако тешко ситуацију још додатно отежали”, рекао је Жељко Тепавчевић.

Сличне закључке направила је и Управа у својој анализи стања у РиТЕ Гацку и то прије годину и кусур. Ипак, иако су на папиру сви спремни да заједнички раде на рјешавању проблема, у пракси никоме није до штедње.

Просјечна плата у РиТЕ Гацку је чак 1350 марака, али радници неће да чују за смањење ни за један одсто, као ни за укидање дугогодишњих бенефиција.

Извор: АТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар