ДУПЛА ПОБЈЕДА У ГАЈДОБРИ: Херцеговац уписао трећу побједу, скупљено 233.000 динара за лијечење Милане Матковић

  • Утакмицу је обележила и хуманитарна акција за Милану Матковић у којој су многи дали допринос да се прикупе потребна средства.

У суботу (16.10.), у Спортском центру у Гајдобри, кошаркаши Херцеговца су били домаћини гостима из Алексинца, екипи КК „Напредак Металка Мајур“. Утакмица је играна у оквиру 3. кола Друге лиге Србије.

Од самог почетка утакмице домаћини су дали до знања да је план јасан – нова победа. Доминантном игром током целог меча Херцеговац је заслужено дошао и до треће победе и тако задржао стопроцентни учинак.

КК Херцеговац – КК Напредак Металка Мајур 91:67 (21:16, 24:12, 22:18, 24:21)

КК Херцеговац: Шрајер 2, Стојачић 8, Радовановић 15, Шиник 3, Ивеља 14, Десница, Јањић 10, Кањевац, Теофановић 20, Миљанић 5, Бранковић 7, Ђумић 7. Тренер: Р. Кисић.

КК Напредак Металка Мајур: Раичић 16, Шебрек 10, Миладиновић 9, Васић 2, Матовић 15, Ђокић 8, Ракић 2, Митровић, Ђорђевић 5, Митић. Тренер: С. Боговац.

Тренера Кисића може да радује чињеница да су у овој утакмици сви играчи приказали добро залагање. Најефикаснији је овог пута био Теофановић који је убацио 20 поена. Херцеговац је први на табели и једина је екипа која до сада има 100% учинак.

Хуманост у помоћи за Милану Матковић

Иначе ова утакмица је имала хуманитарни карактер, јер су се средства сакупљала за потребе лечења Милане Матковић из Гајдобре. Том приликом скупило се 43.000 РСД. Сјајан гест учинили су и бајкери из Бротхерс Форевер МЦ из Новог Сада, који су присуствовали утакмици и донирали додатних 1.500 ЕУР-а. И рукометни клуб Херцеговац је сакупљао средства за лечење Милане Матковић на својој утакмици играној у Гајдобри и обезбедио додатних 16.800 РСД. Како сазнајемо у понедељак (18.10.) радници и фабрика Алинг Цонел ће донирати сва средства која недостају Милани Матковић која до уторка (19.10.) треба да скупи 7000 ЕУР за контролу у Турској. Хвала свима на пруженој помоћи за Милану!!!
backapalankavesti.com

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар