Билећани у Београду сакупили 180.000 динара за санирање штете од поплава у Србији и РС

  • Завичајни клуб Билећана синоћ је  у препуном ресторану “Кошута” организовао донаторско вече посвећено пострадалим од поплава. Сакупљено је око 180.000 динара, који ће бити братски подељени Србији и РС

16

Текст: Трифко Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина
Билећани не посустају! Иако су већ другог дана катастрофалних поплава које су задесиле Србе са обе стране Дрине, већ организовали скупљање помоћи у храни и хигијенским средствима и доставили их расељеним лицима са угрожених подручја, Клуб Билећана је синоћ у ресторану “Кошута” организовао донаторско вече за нову помоћ. Пред око стотињак гостију скуп је благословио протојереј Раде Зеленовић. Потом се гостима обратио и познати херцеговачки песник Божидар М. Глоговац.

Председник Клуба Билећана Миодраг Дунђеровић је подсетио да је Клуб почео са радом пре годину дана и да је у том року направио низ активности углавном хуманитарног карактера.

Дунђеровић је напоменуо да је Клуб раније издвојио новац у фонд за лечење мале Сандре Сворцан, као и за подизање спомен храма на Вучјем Долу посвећен Светом свештеномученику Атиногену, а прискочило се и у помоћ земљацима који су се налазили у раду у Сочију након низа непријатности које су имали са радним визама, а о чему је сајт Слободна Херцеговина опширно писао.

Клуб ће ових дана да уручи и новчане награде тројици најболљих ученика Школског центра “Голуб Куреш” у Билећи, са тенденцијом да то постане традиција.

Госте је забавио и гуслар Ђорђије Копривица, а међу бројним гостима били су председник Економског савета СНС професор др Миленко Џелетовић, проф. др. Слободан Грубачић, протојереј Ратко Савић, др Митар Кокољ, др Милан Вујовић, др Милош Дука, пуковник Милан Комар…

Да подрже своје земљаке придружили су се и представници осталих завичајних удружења Херцеговаца у Србији: Миленко Јахура (СНД Пребиловци), Стеван Комненић и Миленко Чабрило (Панчево), Боро Вукајловић и Љубо Килибарда (Суботица), Брана Рудан (Сечањ).

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар