ДРАМАТИЧНО У НЕВЕСИЊУ: Нема слободних кревета у ковид одјељењу

  • Директор Болнице Невесиње Велибор Миливојевић изјавио је данас да су капацитети ове болнице у ковид одјељењу попуњени, те да су здравствени радници Болнице Невесиње и Дома здравље Невесиње на измаку снаге.

“У болници Невесиње у ковид одјељењу тренутно се лијечи 35 пацијената. Од тога броја три су на респиратору, а остали са средње тешком клиничком сликом. У сталном смо контакту и кординирамо рад са Домом здравља Невесиње. Напомињем да су здравствени радници обе ове установе на измаку снаге и да поред свих отежавајућих околности успијевамо одржати висок ниво здравствене заштите“, каже Миливојевић за топпортал.инфо.

Он додаје да тренутно на располагању имају довољне количине личне заштитне опреме и лијекове.

“Молимо становништво да поштује препоручене епидемиолошке мјере, да пронађу стрпљења кад користе услуге наше двије установе и да на тај начин искажу поштовање за све ово што радимо“, наводи директор Болнице Невесиње.

Он додаје да се према информацијама од надлежне хигијенско епидемиолошке службе очекује већи број налаза тестираних особа који имају одређену ковид симптоматологију па у складу са тим и даљи прилив пацијената.

“Наши капацитет у ковид одјељењу су попуњени. Ако се ситуација и даље буде погоршавала бићемо приморани читаву болницу претворити у ковид болницу“, навео је Миливојевић.

У Болници Невесиње јутрос рано од ковида је преминула једна мушка особа, а ради се о старијем мушкарцу из Билеће.

У протекла 24 часа у Српској је тестирано 1.199 узорака, а корона вирус је потврђен код 589 особа. Осам особа је преминуло.

На подручју БиХ у посљедња 24 часа преминуле су чак 54 особе, а потврђено је 1.886 нових случајева вируса корона.

ТОП ПОРТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар