БОРБА ЗА УЗДАХ: Потресна прича из Ковид одјељења требињске Болнице (ВИДЕО)

  • И док сваког дана слушамо о црним статистикама новообољелих и преминулих од вируса корона, у требињској болници, чија је ситуација међу најтежима у Републици Српској,здравствени радници улажу надљудске напоре како би помогли болесницима. Екипа Печата РТРС прва је новинарска екипа која је посјетила Ковид одјељење требињске Болнице.

Ушли су да би гледаоцима показали како изгледа свакодневица здравствених радника који се боре за сваки “уздах” пацијента..

Овдје се свакодневно води борба за сваки дах сваког пацијента.

И сви запослени овдје су са једним задатком- да спасу оне који су дошли и препустили своје животе њиховим рукама.

Због компликоване ситуације, великог броја хоспитализованих цијела болница је укључена у спашавање живота ковид пацијената. У протеклих више од мјесец дана Требиње, нажалост, биљежи велики број заражених вирусом корона.

Тај број у односу на број становника чини га једним од најкритичнијих мјеста, када је цовид у питању, у Српској. Све је више млађих особа заражених овим вирусом, а и смртни случајеви нажалост нису више ријеткост на овом простору.

Од вируса корона у требињској Бплници умиру и старији и млађи пацијенти.

Медицинско особље храбро се бори са овом пошасти. Многи медицински радници требињске болнице били су, а неки су сада заражени.

То није спријечило ове хуманисте да се боре за живот сваког пацијента.Пацијенти који умиру од вируса корона немају прилику да задњи пут виде своје вољене, а њихове породице немају шансу да се опросте од њих.

Тај дио емотивно је тежак свима.

Зараженима вурисом корона који спознају да су битку са болешћу изгубили – љекари и сестре су им једини којима остављају последње поруке.

Вријеме је да озбиљност ситуације схвате сви, посебно они који још мисле да ће ова пошаст њих или њихове вољене заобићи.А ови људи који спасавају животе у ковид одјељењу јунаци су нашег доба.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар