ТРЕБИЊСКА БОЛНИЦА ПРЕБУКИРАНА: Неопходна ковид одјељења и у другим мјестима Херцеговине

  • На требињском ковид-одјељењу све је више пацијената и медицинари улажу надљудске напоре, због чега је Штаб за ванредне ситуације града Требиња на данашњој сједници донио закључак да се за помоћ обрате Републичком штабу, како би се, осим требињске Болнице, у борбу са вирусом корона укључиле и остале болнице из регије, рекао је Срни начелник Штаба Стеван Бекан.


Бекан је рекао да се на овом одјељењу тренутно налазе 24 пацијента.

– Закључак Штаба је да ћемо се обратити Републичком штабу за ванредне ситуације и затражити помоћ у смислу да се и болнице у регији Херцеговине укључе и помогну или да нам Министарство помогне на начин како они сматрају у овој борби. Нема ни говора о томе да ће Требиње престати да прима пацијенте или ће престати да лијечи. Наставиће се и даље, али због овакве епидемиолошке слике помоћ нам је потребна – нагласио је Бекан.

Он је навео да се помоћ очекује од болница у Невесињу и Фочи.

Бекан је истакао да је очигледно да се број обољелих повећава у источној Херцеговини, те да се епидемиолошка ситуација пажљиво прати.

– Морамо да научимо да живимо са овим вирусом. Потребно је и даље наставити са овим мјерама, маске у затвореним просторима и обавезна дистанца – апеловао је Бекан.

СРНА/ Trebinjelive.info 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар