МАРКО РАДИЋ О ТУРИСТИЧКИМ РЕКОРДИМА: Ко једном дође у Требиње, стално му се враћа!

 

– Ово је била прилика и да се сретнем са неким од пријатеља које након завршетка студија у Београду и нисам имао прилику често да виђам – рекао је Радић који је истакао да су у Требињу веома задовољни овом туристичком сезоном, која би требало да буде завршена са више од 100.000 регистрованих ноћења.

– У сталном је порасту број туриста који долази у Требиње на дневном нивоу. То за нас и јесте најважније, јер ко једном дође у Требиње, стално му се враћа– рекао је Радић додајући да традиционална херцеговачка гостољубивост ниједног госта не оставља равнодушним.

Он је исказао велико задовољство што је и поред велике конкуренције оближњих градова Дубровника, Херцег Новог и Будве, 80% капацитета за новогодишње празнике већ резервисано.

 

– Концерт групе “Хари Мата Хари” је по укусу многих људи из региона, али Град Требиње ће поред тога уприличити и богат програм за дочек Српске Нове године који је постао традиција најјужнијег града Српске – поручио је Радић.

Поред бројних историјских споменика културе, Радић велико интересовање за зимски боравак у Требињу приписује благој медитеранској клими и чињеници да је Град Требиње препознат и по оправданом слогану “најсунчанији град Српске” .

– Забиљежено је да у Требиње долазе туристи из 90 земаља, ипак, највећи број ноћења је од гостију из Србије. Посебан допринос дају и Херцеговци који усменом рекламом пропагирају наш град. Почели смо већ да се спремамо за београдски Сајам туризма који ће се одржати од 20 до 23. фебруара 2020. године. Туристичка понуда биће презентована на највећем простору до сада. Очекујемо учешће тридесетак привредника – рекао је Радић уз напомену да ће се на вријеме објавити тачна локација штанда Туристичке организације Требиња, који ће због величине бити измјештен у Халу 1.

Трифко Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар