• Чланови Градске борачке организације РС Требиње данас су у Служби за трансфузијску медицину Болнице Требиње даривали крв за потребе ове здравствене установе.  Данашњој акцији одазвало се 35 хуманиста, а прикупљена је 31 доза крви.

Рајко Милојевић, предсједник Актива добровољних давалаца крви Градске борачке организације РС Требиње данас је 89-ти пут даривао крв за спашавање живота и каже да је ово традиционална акција некадашњих бораца Требињске бригаде.

„Крајем седамдесетих година први пут сам, као члан Карате клуба „Леотар“ даривао крв и, уколико ме здравље послужи, надам се да ћу доћи и до троцифреног броја“, каже Милојевић.  Он истиче да је посебна вриједност ове и акција из протеклог периода да се у акцију укључују и бројни млади људи. „Они нису били припадници требињске бригаде али његују тековине хуманих акција припадника Војске РС и настављају са успјехом ову нашу традицију“, каже он.

Миодраг Шегрт, је данас пети пут даривао крв. „За вријеме славних дана требињске бригаде Војске РС ја сам био дијете али осјећам велику част што сам заједно са демобилисаним припадницима Требињске бригаде Војске РС даривао најдрагоцјенију течност“, каже он.

Ова акција је организована поводом 13. јула Дана Требињске бригаде. Градска борачка органзација Требиње ће, у понедјељак у цркви Светог Великомученика Лазара, у кругу бивше касарне, организовати парастос погинулим борцима Требињске бригаде. Након парастоса у свечаном дефилеу посјетиће се Споменик браниоцима Требиња и положити цвијеће након чега ће обићи Спомен собу. Обиљежавање овог,  за Требиње изузетно важног догађаја биће реализовано у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Р. М. / Радио Требиње